wat is een landingspagina

Wat is een landingspagina? En hoe kan je deze als ondernemer inzetten voor meer rendabele marketingcampagnes?

Een landingspagina: tegenwoordig slaan websitebouwers en marketingspecialisten je om de oren met de term landingspagina. Maar wat wat is dat nu eigenlijk? En hoe maak je die? In dit bericht maak ik je wegwijs

Wat is een landingspagina?

Het antwoord op de eerste vraag is simpel. In zijn zuiverste vorm is een landingspagina eender welke pagina waar een websitebezoeker kan op terecht komen of “op landen”. Bezoekers kunnen op heel wat verschillende manieren op je landingspagina terecht komen. Enkele typische voorbeelden zijn:

• een gedeeld bericht op Facebook met een link naar een pagina op je website (die dan als landingspagina fungeert)
• vanuit een Google Adwords advertentie
• vanuit een Facebook advertentie
• vanuit een bepaald artikel in je digitale nieuwsbrief
• een gedrukte link in een papieren advertentie (krant, folder, brochure, wedstrijdformulier, …)

Vanuit het standpunt van marketing en online advertenties (Google Adwords, Facebook Advertenties, …) wordt een landingspagina vaak voorgesteld als een alleenstaande pagina, welke gebouwd is voor een uniek, zeer gefocust doel.

De landingspagina kan gewoon deel uitmaken van je website, inclusief navigatieknoppen en links naar andere pagina’s. Of je kan de pagina zo specifiek maken dat ze zelfs geen navigatieknoppen of links heeft naar andere pagina’s van je website. De bedoeling hiervan is om de beschikbare opties van je bezoeker te beperken en hen zo te helpen om hen naar jouw vooropgestelde conversiedoel te leiden.

Waarom heb ik een landingspagina nodig?

Ondernemers maken meer en meer gebruik van Google Adwords, Facebook Advertenties en om meer klanten aan te trekken voor hun producten en diensten. Een veelgemaakte fout bij dergelijke advertenties is om de bezoeker gewoon naar de hoofdpagina van je website te sturen, waar de bezoeker dan maar zelf moet uitzoeken waar hij de gewenste informatie kan vinden.

Het is echter veel efficiënter om ze naar een specifieke pagina te sturen, met een bepaald doel voor ogen. Enkele typische doelen zijn:

• Meer informatie over een bepaald product of een bepaalde dienstverlening. Maar zorg er dan wel voor dat er een duidelijke Call To Action op deze pagina aanwezig is, zodat je de bezoeker naar het gewenste doel leidt.
• Het downloaden van een e-book. Vooraleer de bezoeker het boek kan downloaden moet hij zijn naam en e-mailadres opgeven.
• Het registreren voor een webinar.
• Het (online) aankopen van een product
• Inschrijven voor een cursus
• Deelname aan een wedstrijd
• Downloaden van een kortingsbon of voucher (al dan niet in ruil voor zijn naam en emailadres)
• Het ontvangen van een fysiek geschenkje (met de post, in ruil voor zijn adresgegevens)
• …

De namen en emailadressen welke je op die manier verzamelt zijn dan weer van onschatbare waarde om de bezoeker regelmatig te contacteren in verband met jouw producten en diensten en zeer gerichte acties, promoties en aanbiedingen.

Zeker in het geval van educatiemarketing zijn de verzamelde namen en adressen heel belangrijk om jouw adressenlijst op te bouwen en je potentiële klanten om te zetten naar daadwerkelijke klanten.

Wat zijn de voordelen van een landingspagina?

Doordat je landingspagina aansluit bij je advertentie hoeft je bezoeker niet te zoeken waar hij de juiste informatie vindt. Daardoor haken minder bezoekers af en gaan meer bezoekers de boodschap op de landingspagina gaan lezen.

Google Adwords kijkt naar de relevantie van je landingspagina in functie van je Adwords advertentie. Hoe dichter deze bij elkaar liggen, hoe beter je wordt beoordeeld en hoe minder je betaalt voor een ‘klik’. Met ander woorden, een goede landingspagina bespaart je advertentiekosten.

Omdat je de bezoeker stap voor stap overtuigt, is de kans op slagen groter. De conversie gaat omhoog en je ontvangt meer leads, aanmeldingen, aanvragen, …

Een landingspagina laat je toe om zeer specifiek te meten of een advertentie of een campagne succesvol was. Leer hier uit en pas de opgedane kennis toe op je volgende campagne.

Kan ik zelf een landingspagina maken?

Rond landingspagina’s bestaan er heel wat misvattingen. Veel ondernemers worden in de waan gelaten dat een landingspagina een losstaand geheel is, waar je een aparte dienst voor nodig hebt.

Dat is slechts gedeeltelijk waar. Wanneer jouw website toelaat om zelf pagina’s toe te voegen, is het meestal perfect mogelijk om zelf een landingspagina te maken, binnen jouw eigen website. Verder hangt het ook sterk af van wat de landingspagina moet kunnen.

Wanneer aan je landingspagina geen te zware technische eisen gesteld worden, kan je deze meestal zelf maken. Het is pas wanneer de pagina voorzien moet worden van een geautomatiseerd systeem om een e-book te downloaden in ruil voor de naam en het emailadres van de bezoeker, of een aankoopmogelijkheid van een product waarbij de bezoeker meteen online kan betalen met zijn credit card, dat je deze pagina waarschijnlijk niet zelf zal kunnen maken. Of je website dit soort speciale onderdelen aankan, hangt af van de technische mogelijkheden van jouw website.

Zo is het in de websites die wij voor onze klanten bouwen perfect mogelijk om dit soort landingspagina’s toe te voegen.

Misschien kan je website het technisch wel aan maar beschik je zelf niet over de vaardigheden om dit zelf te integreren. Dan kan je best aan je websitebouwer vragen om dit voor jou te doen.

Hoe ziet een landingspagina er uit?

Een landingspagina kan er gewoon uitzien zoals al je andere pagina’s. Maar vaak wordt een landingspagina ontdaan van alle elementen waardoor de focus van de bezoeker kan worden afgeleid. Zo worden vaak de hoofding, de voet en het hoofdmenu verwijderd, zodat de bezoeker niet naar andere pagina’s op je website kan navigeren. Of je dit toepast of niet hangt sterk af van het feit of je maximale focus wenst. Anderzijds hebben toch nogal wat bezoekers de neiging om eerst wel wat meer informatie over je bedrijf of product te willen zien vooraleer ze ingaan op een aanbod. Aan jou de keuze dus hoever je hierin wil gaan.

Elementen zoals de hoofding, de voet en het hoofdmenu op een webpagina uitschakelen is niet altijd even eenvoudig. Het hangt sterk af van het systeem waarmee je website is gemaakt of dit mogelijk is. Zelfs als de website in WordPress gemaakt is, hangt het dan nog sterk van het gebruikte thema af of je de mogelijkheid hebt om per pagina te kunnen instellen of de hoofding, de voet en het hoofdmenu mogen getoond worden.

Wat als je website technisch niet de mogelijkheid heeft om dit soort speciale pagina’s te maken?

Er bestaan externe diensten om landingspagina’s zelf aan te maken, waar behoorlijk veel technische mogelijkheden standaard aanwezig zijn.

Met Leadpages bijvoorbeeld, kom je al een heel eind ver. Een andere uitstekende tool is Ontraport. Deze laat toe om zelf simpele tot complexe landingspagina’s te maken, emailcampagnes op te zetten, producten of diensten online te verkopen en het geheel dan ook nog eens volledig te automatiseren en te evalueren met de ingebouwde statistieken. Ideaal dus en bijzonder krachtig als je zelf geen landingspagina kan aanmaken op je eigen website.

Conclusie

Een landingspagina is niets exotisch. Het is wel een onontbeerlijk element in elke goed opgezette marketingcampagne.

Afhankelijk van het systeem waarmee je website is gemaakt, kan je eventueel zelf specifieke landingspagina’s aan je website toevoegen.

Laat je website het technisch niet toe, dan kan je gebruik maken van een externe service waarmee je landingspagina’s kan maken welke los staan van je eigen website.

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een landingspagina? Contacteer ons dan gerust voor een oplossing.

je website vinden in Google

Waarom vind ik mijn website niet op Google?

Regelmatig word ik gecontacteerd door ondernemers met de vraag: “Wat kan ik doen om meer bezoekers te hebben op mijn website? Mijn website wordt niet gevonden in Google.”

Soms gaat het over oudere websites, maar heel vaak zijn het websites van enkele maanden tot een jaar oud die niet uit de startblokken komen.

Nochtans is een goede positie in Google nog steeds één van de meest rendabele manieren om gratis op regelmatige basis nieuwe klanten te verwerven.

Hoe komt het dat mijn website niet scoort in Google?

Dat je website niet scoort in Google kan meerdere oorzaken hebben. Voor een goede optimalisatie voor Google zijn er twee elementen heel belangrijk.

 1. Je website moet technisch in orde zijn. Het heeft geen zin om een mooie titel te gebruiken wanneer deze niet op de juiste manier en volgens de richtlijnen van Google wordt weergegeven op je website. Of wanneer je website niet over een sitemap beschikt waardoor Google er het raden naar heeft of er nieuwe inhoud beschikbaar is. Zorg dus dat je website Google-vriendelijk is opgebouwd.
 1. Omgekeerd moet je er ook voor zorgen dat je website inhoudelijk in orde is. Wanneer je website Google-vriendelijk is, maar er niet voldoende inhoud aanwezig is, je inhoud niet Google-vriendelijk is of niet rond de juiste trefwoorden draait, kan je website het nooit goed doen bij Google.

Vergeet niet dat Google meer dan 200 criteria bekijkt om te bepalen waar hij jouw websitepagina’s gaat plaatsen wanneer gebruikers naar een bepaald trefwoord gaan zoeken. Helaas voldoen zelfs nieuwe websites vaak niet aan de meest elementaire vereisten van SEO (Search Engine Optimization).

Wat kan ik doen om hoge posities te behalen in Google?

Het liefst van al heb je natuurlijk graag snel resultaat.

 • Het slechte nieuws is dat SEO een traag proces is waarvoor tijd en geduld nodig is. SEO is de afkorting van Search Engine Optimazation ofwel het optimaliseren van je website voor de zoekmachines. In België wordt zowat 98% van de zoekopdrachten in Google uitgevoerd. In de praktijk gaan we dus optimaliseren voor Google.
 • Het goede nieuws is dat, eens de optimalisatie aanslaat, je een hoop kwalitatieve potentiële kopers over de vloer van je website krijgt. Op middellange termijn is dit van onschatbare waarde. En het is zeker niet onbereikbaar. De meeste websites welke ik aanpak hebben zeker potentieel in zich. Eens de website Google-vriendelijk is gemaakt, komen de eerste resultaten vrij snel zodra de eerste waardevolle en Google-vriendelijke inhoud wordt toegevoegd.

Mijn website is niet Google-vriendelijk. Wat nu?

Als je website niet Google-vriendelijk is heb je op lange termijn een probleem. Zorg dus zo snel mogelijk voor een oplossing.

 • Zorg zo snel mogelijk dat je website Google-vriendelijk is. Met een website in WordPress of Drupal is dat vrij gemakkelijk bij te sturen. Het ergste dat er kan gebeuren is dat je een aantal SEO-gerelateerde plugins of modules moet toevoegen en dat je je thema (die de layout van je website bepaalt) moet vervangen door een SEO-vriendelijk exemplaar. Eens dat gedaan is, kan je je gaan richten op de inhoud zelf.
 • Krijg je het niet voor mekaar om je website Google-vriendelijk te maken? Het klinkt hard, zeker als je website slechts een paar maanden oud is, maar opteer in dat geval zo snel mogelijk voor een nieuwe website die wel Google-vriendelijk opgebouwd is.

Mijn website is Google-vriendelijk, maar doet het toch niet in Google

Bravo, je hebt een prima basis om op verder te werken. Je zal nu aan de overige criteria moeten werken. Begin met een analyse van de trefwoorden en de trefzinnen die belangrijk zijn voor jouw onderneming en kijk in hoeverre je hiervoor over relevante, Google-vriendelijke pagina’s beschikt op je website. Zorg dat voor elke pagina aan alle regels van SEO-copywriting voldaan is. Voeg ook regelmatig nieuwe inhoud toe aan je website. Een website met tien pagina’s is de zoveelste website die probeert om een plaatsje te veroveren in Google. Daar haal je het heus niet mee!

Ik kan niet wachten, ik heb NU nieuwe klanten nodig!

Als je niet kan wachten tot wanneer je nieuwe website klaar is of de resultaten van je SEO te traag verlopen, kan je toch instant nieuwe bezoekers op je website krijgen. In dat geval plaats je betalende advertenties voor je website. Voor mensen die zelf naar jouw producten en diensten op zoek gaan, gebruik je daar Google Ads voor. Google Ads is de nieuwe naam van Google Adwords.

Hou er wel rekening mee dat een klik naar je website wel zowat €0,5 à €2 kan kosten, afhankelijk van de hoeveel concurrentie. Dit is dus een oplossing voor korte termijn, maar is op lange termijn financieel niet houdbaar.

Tips

 1. Gooi niet alles op een hoop maar maak verschillende advertentiegroepen per soort product of dienst.
 2. Gebruik per advertentiegroep de juiste trefwoorden en zorg dat je advetenties naar de juiste landingspagina verwijzen.
 3. Maak per advertentiegroep steeds 2 advertenties zodat je de teksten van je advertenties kan gaan optimaliseren.

Moet ik wel scoren in Google?

Hoog staan in Google is al jarenlang de meest rendabele vorm van marketing. Het zorgt er in de meeste gevallen voor dat je alle andere vormen van marketing en reclame vrijwel kunt afschaffen. Voor veel van mijn klanten heeft het de doorbraak betekent van hun onderneming of werd het bedrijf op een hoger niveau getild.

Als je niet in Google staat mis je heel wat opportuniteiten, nieuwe klanten en wordt de weg naar groei een stuk langer.

Kan ik zelf zorgen dat mijn website gevonden wordt?

Je kan ervoor opteren om zelf Google Ads in te stellen terwijl je ondertussen zorgt dat je website Google-vriendelijk wordt. Je kan vervolgens zelf de website voeden met relevante en Google-vriendelijke inhoud. Als je de regels strikt volgt en de regelmaat erin houdt, dan kan je redelijk snel mooie resultaten behalen.

Heb je geen tijd om zelf aan je website te werken?

Laat je volledig door ons begeleiden. Mijn team en ik doen het werk voor jou. We maken jouw bestaande website Google-vriendelijk indien mogelijk of bouwen een nieuwe website indien nodig. We optimaliseren jouw webpagina’s en voegen nieuwe inhoud toe waar nodig.

Ben jij die ondernemer die niet kan wachten om de best mogelijke ondersteuning te krijgen om jouw onderneming digitaal op de kaart te zetten?

Boek dan via deze pagina nu je gratis adviesgesprek om hiervoor in aanmerking te komen.

Marketleader.be helpt ondernemers om kwalitatieve leads te krijgen via hun website en het internet.

Een Facebook pagina maken voor je onderneming

Hoe maak je een Facebook Pagina voor jouw onderneming?

Als je een onderneming hebt is het niet aan te raden om je persoonlijke Facebook-account te gebruiken voor je zakelijke communicatie. Beter is om een professionele Facebook-pagina te maken. Zo kan je werk en privé gescheiden houden en een meer professionele indruk maken. Bovendien biedt een Facebook-pagina meer mogelijkheden om je onderneming in de verf te zetten. Je kan geen Facebook-advertenties maken wanneer je niet over een Facebook-pagina beschikt. Heb je voor je onderneming nog niets met Facebook gedaan, begin dan met het maken van een Facebook-pagina.

Op deze pagina toon ik je de grondbeginselen om snel een professionele Facebook-pagina op te zetten voor jouw onderneming.

Ga naar Facebook en zorg dat je ingelogd bent met je persoonlijke Facebook-account. Selecteer Maken in het menu bovenaan rechts en daarna Pagina in het submenu.

Maak een nieuwe Facebook-pagina

Om je nieuwe bedrijfspagina toe te voegen moet je kiezen tussen volgende soorten pagina’s:

 • Bedrijf of merk
 • Maatschappelijk betrokken of bekende persoon

Als je een pagina voor een lokale onderneming wilt maken, kies je voor de optie Merk of bedrijf. Klik op de knop Aan de slag. Afhankelijk van de gekozen optie kan je nu specifieke eigenschappen van je pagina aanvullen.

Kies een naam en een categorie voor je Facebook-pagina

Bij Paginanaam geef je de naam van je onderneming op. Kies je een naam die je (potentiële) klanten gemakkelijk herkennen. Bij Categorie typ je de beginletters van een categorie die aansluit bij jouw onderneming en je kiest een voorgestelde categorie. Je kan geen eigen categorie gebruiken.

Na het invullen van bovenstaande velden, kan je je adres en telefoonnummer invullen. Je kan ervoor kiezen om je adres wel of niet weer te geven in Facebook.

Klik vervolgens op de knop Doorgaan.

Voeg een profielfoto en een omslagfoto toe

Nu kan je een profielfoto uploaden.

De profielfoto wordt getoond in o.a. posts en commentaren. Het helpt mensen om jouw berichten te herkennen. Als je een logo hebt, kun je dat als profielfoto gebruiken.

De ideale afmeting voor je profielfoto is 360 x 360 pixels. In ieder geval moet de afbeelding minimum 180 x 180 pixels bedragen.

Na het instellen van je profielfoto, wordt gevraagd om je omslagfoto toe te voegen. Hier is de beste afmeting 825 x 465 pixels.

In plaats van een foto kan je ook een video toevoegen. Dit geeft wat meer interactie en een leuke ervaring voor je Facebook-volgers. Als je kiest voor een video als omslagfoto, dan moet je video minstens 820 x 312 pixels groot zijn en 20 à 90 seconden duren.

Vrienden uitnodigen om je pagina leuk te vinden

Pagina’s met 10 of meer vind-ik-leuks genereren meer betrokkenheid. Je kan je eerste vind-ik-leuks verzamelen door je bestaande vrienden uit te nodigen om je pagina leuk te vinden.

Instellingen voor Messenger Chatberichten

De volgende stap is het instellen van je Messenger Chatberichten. Verbeter de ervaring van mensen die contact opnemen met je pagina door automatische antwoorden in te stellen in Messenger. Je kunt mensen begroeten, meer informatie over je pagina bieden of laten weten wanneer je afwezig bent.

Vanaf nu kun je je nieuwe pagina gaan gebruiken en berichten posten. Er zijn nog een aantal andere instellingen waarmee je je pagina nog verder kan aanvullen. Je klikt hiervoor rechts bovenaan op de knop Instellingen. Je ziet nu een heleboel instellingen maar we beperken ons voorlopig tot het aanvullen van de pagina-informatie.

Klik aan de linkerkant op de link Pagina-informatie en vul volgende velden aan:

 • Beschrijving
 • Telefoonnummer
 • Website
 • E-mailadres
 • Servicegebied
 • Openingstijden

Je Facebook-pagina is nu klaar voor professioneel gebruik voor je onderneming.

21 SEO tips hoog in Google

21 SEO-tips voor websites voor hogere posities in Google

Deze SEO-checklist omvat de meest belangrijk punten waar je moet op letten wanneer je een nieuwe website opzet of wanneer je een bestaande website beter in Google wil doen scoren. Deze lijst omvat:
 • Technische SEO-checklist
 • Keyword research: vind de juiste trefwoorden
 • Online SEO
Volg deze 21 tips om de posities van jouw website in de zoekresultaten van Google drastisch te verbeteren.

Technische SEO-checklist

1. Installeer Google Analytics of Clicky. Het is essentieel om statistieken bij te houden zodat je de evolutie van de bezoekers op je website kan opvolgen. Leer uit de cijfers en stuur bij waar nodig. 2. Gebruik je WordPress of Drupal? Gebruik dan de Yoast SEO plugin. Het maakt je leven een stuk eenvoudiger. Deze plugin meet een aantal belangrijke parameters voor de webpagina welke je aan het schrijven bent. 3. Zorg dat je een sitemap hebt van je website, liefst in het XML-formaat. Dit zorgt er voor dat Google alle pagina’s van je website snel kan terugvinden en indexeren. 4. Meld je website aan bij de Google Search Console. Deze gratis tool laat je toe om te controleren hoe je website door Google wordt gezien en geeft je inzichten over de indexeringsstatus, zoekopdrachten en hoe je website gecrawled wordt door Google. Je kan er ook de sitemap van je website uploaden zodat Google deze sneller kan indexeren. 5. Verbeter de snelheid van je website. Analyseer je website met Google Pagespeed Insights. Probeer een score van meer dan 80% te halen. Zet de caching in je website en bij de hosting provider aan. Beperk de bestandsgrootte van je afbeeldingen. 6. Controleer of je website mobielvriendelijk is. Je website moet er goed uitzien op PC, tablet en smartphone. Dit is de laatste paar jaar nog belangrijker geworden omdat Google de voorkeur geeft een mobielvriendelijke websites in de mobiele zoekresultaten.

Keyword research: vind de juiste trefwoorden

7. Bepaal je ideale klant. Door een idee te hebben wie je ideale klant is, heb je een beter beeld voor wie je je website aan het bouwen bent en wat hun specifiek probleem is. Onthou dat klanten niet naar jouw website op zoek zijn. Ze zijn op zoek naar waardevolle informatie om hun probleem op te lossen. 8. Maak een Google Adwords account aan en gebruik de keyword planner van Google om te achterhalen op welke trefwoorden het meest gezocht wordt. Het geeft je ook een lijst van mogelijke synoniemen. Werk op je website rond deze trefwoorden. 9. Trefwoordstrategie: maak meerdere pagina’s rond de trefwoorden die je in punt 8 hebt opgezocht. Een website met slechts één pagina over een bepaald trefwoord wordt door Google nu niet direct als een autoriteit beschouwd. 10. Google Autocomplete: wanneer je een zoekopdracht ingeeft in Google krijg je vaak suggesties te zien. Ook als je je zoekopdracht hebt uitgevoerd krijg je onderaan de zoekresultaten gerelateerde zoekopdrachten. Gebruik deze suggesties om te gebruiken als idee voor blogberichten. Gebruik deze trefwoorden letterlijk in de titel en meta description van je blogbericht.

Online SEO

11. Eén trefwoord per pagina: optimaliseer per pagina op slechts één trefwoord. Het is wel goed om in je tekst ook regelmatig een synoniem voor het gekozen trefwoord te gebruiken. Op die manier komt je tekst natuurlijk over. 12. Verzorg je paginatitels: Elke pagina van je website moet een unieke titel hebben die bij voorkeur begint met het trefwoord waarop je wil optimaliseren. Zorg dat je titel minder dan 50 lettertekens lang is, anders worden ze niet volledig getoond in de zoekresultaten. 13. Google-vriendelijke URL’s: zorg dat de URL van je website het trefwoord bevat, bijvoorbeeld www.jouwdomein.com/trefwoord. Vermijd technische URL’s zoals www.jouwdomein.com/page=123. Gebruik koppeltekens in de URL en vermijd liggende streepjes. 14. Meta description: zorg voor een unieke meta description voor elke pagina. Zorg dat deze het trefwoord bevat, liefst in het begin van de tekst. Zet het voordeel van jouw bericht of product goed in de kijker in vergelijking met je concurrenten welke reeds in de zoekresultaten verschijnen. Hou je meta description korter dan 160 lettertekens, anders worden ze niet allemaal weergegeven in de zoekresultaten. 15. Optimaliseer je afbeeldingen: zorg dat het trefwoord in de bestandsnaam voorkomt en plaats trefwoorden in de Alt-tag en de titel van de afbeelding wanneer je deze upload naar je webpagina. 16. Haal het bounce-percentage naar beneden: zorg dat de eerste paragraaf al duidelijk maakt dat het over het gezochte trefwoord gaat. Geef relevante titels en inhoud over het trefwoord. 17. Structureer je tekst met titel-tags: gebruik titels van het type H2 en H3 om je tekst te structureren. Gebruik geen H1, behalve voor je hoofdtitel, helemaal bovenaan je pagina. Zorg dat het gewenste trefwoord in je titels voorkomt. Vermijd echter spamming door het trefwoord er te vaak in te gebruiken. 18. Links naar externe websites: plaats minstens twee links naar externe, autoritaire websites die iets over het trefwoord te vertellen hebben, bijvoorbeeld naar Wikipedia, in elke pagina die je publiceert. 19. Interne links: voeg in je nieuwe pagina twee tot drie interne links naar andere pagina’s op je website. 20. Schrijf langere teksten: zorg dat je teksten minstens 300 à 600 woorden lang zijn. Voor moeilijke trefwoorden maak je meerdere pagina’s met meer dan 1500 woorden. 21. Voeg regelmatig nieuwe inhoud toe: als je echt snel resultaat wil hebben, voeg dan één tot twee keer per week nieuwe pagina’s toe zoals vermeld in de punten 9 en 10.

Links naar je website

Er is de laatste jaren veel over linkbuilding gezegd. Als je website heel goed in orde is en je webpagina’s heel Google-vriendelijk opgesteld zijn dan zal linkbuilding zeker nog je posities kunnen verbeteren t.o.v. concurrerende websites welke ook in orde zijn. Maar ik heb geen tastbaar bewijs dat een niet-Google-vriendelijke pagina wel plots op pagina 1 in Google gaat staan als er maar voldoende links naar die pagina zijn. Google geeft zelf aan dat pagerank minder belangrijk geworden is. Bovendien loop je het risico om afgestraft te worden wanneer je teveel links krijgt van dubieuze websites. En daar wringt het schoentje want wat zijn volgens Google kwalitatieve websites of dubieuze websites en webfarms? Het is een te subjectief gegeven om hier risico’s mee te nemen. Ik hou het liever op het leveren van waardevolle inhoud tenzij ik echt zeker ben van de kwaliteit van de website  waar ik een link van krijg.
facebook of website

Facebook en je website, hoe doe je het correct?

Facebook is geen op zich staand medium. Het hartje van je onderneming moet steeds je website blijven. Daar zorg je dat je wat te vertellen hebt en daar leid je je klant naar de uiteindelijke verkoop toe. Facebook en andere sociale media zijn verdeelkanalen.

Vaak zie ik dat mensen inspanningen doen om berichten te plaatsen op Facebook. Daar is op zich niets mis mee, maar vaak wordt Facebook verkeerd gebruikt. Een quote die al dateert van de jaren 1920 maar die ik vandaag heel toepasselijk vind op digitale marketing is:

Succes is het juiste doen op de juiste manier en op het juiste moment.

Ik zie vaak ondernemers ofwel het verkeerde doen, ofwel op de verkeerde manier ofwel op het verkeerde moment. Er zijn ook ondernemers die er in slagen om het verkeerde te doen op de verkeerde manier en bovendien op het verkeerde moment. Ik hoop dat je hieronder alvast inzicht krijgt in het juiste gebruik van Facebook in combinatie met je website.

Veel gemaakte fouten op Facebook

Hieronder vind je een greep uit een aantal veel gemaakte fouten welke welke ik regelmatig tegenkom op Facebook.

Reclame maken voor je concurrent in plaats van voor jezelf

Eén van mijn klanten betrap ik er regelmatig op dat hij op Facebook een link deelt van zijn leveranciers. Wanneer een Facebookgebruiker doorklikt naar de website van de leverancier lever je hem dus over aan de genade van jouw leverancier. Misschien was de boodschap wel interessant genoeg om de potentiële klant te laten doorklikken op de link, maar wat vindt de bezoeker achter deze link? Misschien is het alleen maar al dan niet waardevolle informatie. Misschien is er geen call to action. En al zeker geen call to action die naar jou leidt. In het slechtste geval vindt de bezoeker een andere dealer bij hem in de buurt. Met andere woorden, je bent deze bezoeker alvast faliekant kwijt als nieuwe klant. Je riskeert zelfs dat één van je vast klanten naar een concurrent overloopt als je de kat bij de melk zet.

Hoe moet je het dan wel doen?

 1. Als het om interessante informatie gaat, zorg dan dat deze op jouw eigen website te vinden is. Je moet de informatie niet letterlijk kopiëren. Maak een eigen pagina aan die de informatie bevat. Herwerk deze zodanig dat je een unieke pagina over het onderwerp krijgt. Op die manier is de pagina op lange termijn ook nuttig voor je SEO. Gaat het om een tijdelijk promotie of actie, maak dan een landingspagina welke uitsluitend over deze actie gaat.
 2. Zorg dat deze pagina over een degelijke call to action beschikt. Een call to action (CTA) is het aanzetten van de websitebezoeker om een bepaalde actie te ondernemen. Dit kan allerlei vormen aannemen: contact met je opnemen, het downloaden van een e-book, het vragen van een offerte, het online bestellen van een product, …
 3. In de adresbalk van je browser kopieer je de link naar deze pagina. Vervolgens plak je deze link in je nieuwe post op Facebook. Plaats er een aantrekkelijke, wervende tekst bij en zorg voor een goede foto (eventueel de voorgestelde foto uit je pagina vervangen door een meer geschikte foto).

Op deze manier maak je het meeste kans om met je Facebookbericht nieuwe klanten te werven.

Geen link naar je eigen website

Ik zie ook vaak Facebookberichten welke weliswaar waardevolle informatie bevatten, maar waar een link naar de website ontbreekt. Door de gebruiker naar de website te sturen kan je hem er toe bewegen om meer over jouw producten of diensten te ontdekken en om de gewenste call to action uit te voeren.

Geen call to action

Zorg er steeds voor dat je bezoeker weet hoe hij je kan bereiken of hoe hij meer kan te weten komen over jouw diensten of producten of hoe hij deze kan aankopen.

Berichten posten op Facebook maar tegelijkertijd je website verwaarlozen

Ik maak regelmatig mee dat ik klanten om foto’s van realisaties vraag of om getuigenissen van tevreden klanten of interessante case studies en dat ik deze informatie niet krijg. Vergeten, geen tijd, het is er nog niet van gekomen, … zijn veel gehoorde excuses. Tot wanneer ze Facebook ontdekken en ik tot mijn ontzetting zie dat de informatie die ik al maanden of soms jaren vraag plots op hun Facebookpagina verschijnt. Fijn dat de informatie eindelijk boven water komt. Maar er is een grote maar aan verbonden.

Vaak hebben deze klanten maandelijks enkele duizenden bezoekers op hun website. Bezoekers die daar meestal via Google terecht komen en dus potentiële kopers zijn. Al die tijd werd er geen moeite gedaan om net aan deze bezoekers extra waardevolle informatie of beeldmateriaal te bezorgen.

Op Facebook is deze informatie plots wel beschikbaar. Maar voor wie? Meestal voor een honderdtal volgers, die bovendien meestal bestaan uit vrienden, familie en enkele bestaande klanten. Kortom, een handjevol mensen die meestal niet of niet opnieuw bij jou gaan kopen!

Het hebben van een Facebookpagina en het krijgen van likes op een Facebookbericht streelt bij veel ondernemers hun ego. Maar het levert vaak niets, maar dan ook helemaal niets op. Zorg er dus altijd voor dat je, als je iets waardevols te vertellen hebt, je dit in eerste instantie op de website doet. Daar zitten duizenden potentiële nieuwe klanten. Vervolgens deel je deze informatie op Facebook, LinkedIn, email, …

Facebook niet gebruiken voor de juiste doelgroep

Voor veel ondernemingen is de levensduur van een klant eenmalig. Als je ramen en deuren plaatst en je klant heeft al zijn ramen laten vervangen door dubbel glas, is de kans dat je binnen de 15 jaar opnieuw aan hem verkoopt bitter klein. Het heeft dan ook weinig zin om veel tijd te stoppen in het op peil houden van je Facebookpagina. Je nieuwe klanten zitten immers niet in de mensen die je al kent en die je Facebookpagina geliked hebben.

Anders ligt het voor bijvoorbeeld een reisbureau of een restaurant. Daar is de kans op repetitieve verkopen heel groot. Voor dit soort ondernemingen is het juist heel interessant om bestaande klanten er toe te bewegen om je Facebookpagina leuk te vinden. Vervolgens kan je hen er toe bewegen om opnieuw bij jou te kopen. Denk maar aan deelnemers van een bepaalde reis of evenement dat je periodiek opnieuw organiseert. Of aan speciale gelegenheden zoals Valentijn of Moederdag waar je als restaurant kan op inspelen met speciale menu’s.

Denk dus goed na of je potentiële klant wel op je Facebookpagina aanwezig is. Indien ja, hanteer dan een degelijk communicatieplan zodat je tijdig inspeelt op specifieke gebeurtenissen. Indien nee, steek dan geen onnodige tijd in het beheren van een Facebookpagina.

Anders ligt het echter met Facebook advertenties. Daarmee kan je voor elke sector nieuwe potentiële klanten bereiken. Hoe je dit doet is stof voor een ander artikel.

Verkeerde timing

Eén van mijn klanten slaagt erin om in november publiciteit te maken voor barbecues. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn hoofd staat in november in het geheel niet naar het aanschaffen van een nieuwe barbecue. Bij het eerste lentezonnetje, ja, dan kriebelt het om een lekker stukje vlees te laten garen …

Misschien doet deze klant het op de juiste manier maar de timing is duidelijk verkeerd gekozen. Bovendien weet hij in die periode niet waar hij eerst moet aan beginnen omdat de man het uiterst druk heeft met de verkoop en de installatie van kachels.

Heb je een seizoensgebonden product, bereid dan alles voor, van je websitepagina, je call to action tot en met een heuse mailcampagne en/of verkooptunnel. Als de omstandigheden ideaal zijn, lanceer dan je product. In zijn geval dus bij het eerste mooie lenteweertje. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Kansen onbenut laten

Ik zag vorig jaar een vrij controversieel bericht uit een krant op Facebook verschijnen, waar een klant een goed onderbouwd antwoord op gaf. Maar het had duizendmaal beter geweest als hij dat antwoord als een blogbericht op zijn eigen website had geplaatst. Het zou van onschatbare waarde geweest zijn voor de SEO van zijn website. Maar bovendien kon hij de link naar deze pagina als antwoord op het krantenbericht hebben toegevoegd op Facebook. Het bericht met het krantenartikel had een bereik van verscheidene duizenden Facebookgebruikers. Ik ben ervan overtuigd dat zijn website die dag een serieuze piek had vertoond in de bezoekersaantallen!

Bekijk dus steeds de mogelijkheden en vraag je af: wat kan ik hier uit halen? Hoe kan ik deze kans optimaal benutten? Hoe pluk ik het laaghangend fruit?

Conclusie: een Facebookpagina, een website of allebei?

Ondanks wat sommige mensen beweren is het hebben van een Facebookpagina geen business. Je website is en blijft het hartje van je onderneming. Daar heb je zelf controle over, daar zorg je voor waardevolle inhoud en overtuig je je websitebezoeker om de juiste actie te ondernemen.

Facebook, email en andere sociale media zijn slechts verdeelkanalen. Stop je energie in de juiste methoden, op het juiste moment.

wordpress website google-vriendelijk

Zoekmachine optimalisatie zonder een nieuwe website te moeten bouwen

Hoog staan in Google zonder dat je een nieuwe website moet laten bouwen? Heb je een website in WordPress of in Drupal, dan kan zoekmachine optimalisatie meestal op je bestaande website.

We komen vaak in contact met ondernemers die een nieuwe website hebben laten bouwen om vervolgens te merken dat hun website niet gevonden wordt in Google. Wanneer ik dan gevraagd wordt om ‘even een kijkje te nemen’, dan kom ik in de meeste gevallen vrij snel tot een aantal conclusies.

De website is technisch gezien niet Google-vriendelijk

Meestal is de website wel mooi gemaakt, maar werd er helemaal geen rekening gehouden met de technische vereisten welke nodig zijn om de inhoud van de website op een Google-vriendelijke manier te vertonen. Dat is meestal de lastigste uitdaging. Je websitebouwer moet immers bereid zijn om de nodige technische aanpassingen aan te brengen of om admin-toegang te verschaffen tot de website zodat de nodig modules of plugins kunnen geïnstalleerd worden en de nodige aanpassingen aan de layout kunnen doorgevoerd worden.

Een WordPress website kan Google-vriendelijk gemaakt worden.

Is je websitebouwer bereid om mee te werken of om de nodige toegang te verschaffen, dan kan er voor gezorgd worden dat de website alvast op technisch vlak klaar is om de inhoud volgens de richtlijnen van Google te vertonen.

Dit gaat het gemakkelijkst met een website die in WordPress of in Drupal werd gebouwd. De meeste websites worden in WordPress gemaakt zodat je in de meeste gevallen dus helemaal geen nieuwe website moet laten maken om hoog in Google te kunnen staan en je dus kan over gaan tot het optimaliseren voor Google.

De knoop doorhakken of geld blijven verliezen?

Door je bestaande website op technisch vlak kordaat aan te pakken, ben je niet opnieuw geld kwijt aan een nieuwe website. Je kan het budget dat op die manier bespaard wordt. immers beter spenderen aan een degelijke SEO-strategie om je website zo snel mogelijk hoog in Google te krijgen.

Is je website in een minder gekend systeem gebouwd of wil je websitebouwer niet meewerken, dan is het maken van een nieuwe website vaak de kortste pijn. Hoeveel langer wil je immers eigenlijk nog geld verliezen omdat je blijft vasthouden aan je nieuwe website terwijl deze niets oplevert? Elke dag dat je dan niets doet, verlies je letterlijk geld. Pas als je de knoop doorhakt, hoe moeilijk dat ook is, kan je een nieuwe website laten bouwen die wel voldoet aan de kwaliteitseisen van SEO en die ook meteen technisch klaar is om andere digitale marketingtechnieken aan te kunnen. Denk maar aan specifieke landingspagina’s voor advertenties of gespecialiseerde pagina’s voor je verkoopfunnel.

De website is Google-vriendelijk maar de inhoud is dat niet.

Als je wat meer geluk hebt dan is het technische luik van je website wel Google-vriendelijk. Wat ik dan vaak zie, is dat er totaal geen aandacht werd besteedt aan de inhoud van de website.

Een goede Google-vriendelijke inhoud begint met een grondig trefwoordenonderzoek. Hoe kan je anders gaan bewust schrijven over de juiste zoektermen, die jouw potentiële klanten gebruiken in Google? En vaak loopt het daar aan mis. De paginatitels gebruiken geen of de verkeerde trefwoorden, of er zijn gewoonweg te weinig relevante pagina’s met geschikte inhoud om de aandacht van Google te trekken.

seo bezoekersaantallen
Resultaat van een Google-vriendelijke website. Bijna 20.000 bezoeken per maand.

Het toevoegen van voldoende relevante inhoud is dan ook noodzakelijk. Dit is niet alleen voor Google van groot belang. Door je potentiële klant goed te informeren heeft hij ook het gevoel dat jij hem helpt en geef je hem voldoende informatie om te kunnen beslissen of jouw product of dienst datgene is waar hij op dat moment behoefte aan heeft om zijn probleem op te lossen.

Vul dat aan met de juiste call-to-action en de kans is groot dat je er een nieuwe klant bij hebt. Natuurlijk mag een webpagina er ook goed uitzien en gebruik maken van foto’s. In veel sectoren zijn mooie foto’s zelfs een must maar vergeet ook niet om voldoende tekst te voorzien. Slechts een deel van de mensen is zuiver gericht op het bekijken van foto’s. Behoorlijk wat mensen willen immers ook de meer technische en praktische aspecten van je product of dienstverlening grondig bekijken.

Kan ik dan niet beter adverteren op Facebook of bij Google Ads?

Vaak denken ondernemers dat adverteren bij Google Adwords of op Facebook de oplossing is. Een advertentie is echter nooit de oplossing om een slecht werkende website te compenseren. Adverteren doe je met een bepaald doel voor ogen. De redenen waarom je op Google of op Facebook adverteert zijn bovendien volledig anders. Om te beginnen spreek je al een totaal ander doelpubliek aan.

Adverteren Google of Facebook kost behoorlijk wat geld. Het is dus van belang om enkel te adverteren wanneer je zeker weet dat je je investering terugverdient. En dat kan pas wanneer je advertentie goed doordacht is, met een welbepaalde bedoeling én wanneer je website bezoekers opvangt en kan converteren naar betalende klanten. Wanneer je dus adverteert en je website is niet in staat om de bezoekers te converteren, heb je alleen maar meer geld verloren.

Zorg er dus in eerste instantie voor dat je website in orde is. Voor de lange termijn zorg je er voor dat deze Google-vriendelijk is en voorzien wordt van Google-vriendelijke inhoud. Voor de korte termijn zorg je dat je website bezoekers kan omzetten naar betalende klanten. Afhankelijk van jouw onderneming kan dat simpelweg zijn dat de bezoeker een offerte aanvraagt, naar je winkel komt of online een bestelling plaatst.

Conclusie

Is je website niet te vinden in Google? Wanneer de website in WordPress of Drupal is gebouwd, kan je deze aan ons toevertrouwen. We maken de website technisch Google-vriendelijk en voegen Google-vriendelijke, relevante inhoud toe.

Je hoeft in de meeste gevallen niet opnieuw te investeren in een nieuwe website. Praat met ons en we kijken hoe we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

online marketing bureau

Cyberveiligheid op kantoor – nuttige tips voor een veiligere omgeving

Cyberveiligheid op kantoor

Inbraak gaat u tegen door een alarmsysteem te installeren, waardevolle papieren bergt u op in een kluis. Maar ook met de IT-systemen van uw zaak springt u best zorgzaam om.

Het aantal cyberaanvallen stijgt de laatste jaren spectaculair. Uw klantgegevens en online-activiteiten goed beschermen is dan ook essentieel.

Ook kleine bedrijven doelwit van cybercriminaliteit

Misschien denkt u dat u safe zit omdat onlineveiligheid alleen een probleem van grote bedrijven is. Niets is minder waar: het maakt cybercriminelen niet uit of ze een multinational, kmo of eenmanszaak aanvallen. Als ze maar ergens binnengeraken en gegevens kunnen stelen. Daarvoor kiezen ze de weg van de minste weerstand. U neemt de beveiliging van uw computersystemen dus best serieus.

Waarom wakker liggen van onlineveiligheid?

Cyberincidenten kosten allereerst handenvol geld. Maar u brengt ook de continuïteit van uw zaak in het gedrang als bijvoorbeeld een gijzelvirus uw gegevens hackt. En als uw klantengegevens op straat belanden, staan ook uw imago en het vertrouwen van uw klanten op het spel.

Maak uw kantoor cyberveilig

Hoe blijft u hackers de baas? Enkele aanbevelingen:

 1. Train uw medewerkers: meer dan één op de drie cyberincidenten zijn het gevolg van een menselijke fout. Maak daarom uw medewerkers bewust van veilig gedrag. Het Centre for Cybersecurity Belgium (CCB) heeft op zijn website een kant-en-klaarpakket ‘Cyber Security Kit’ om werknemers van kleine ondernemingen te sensibiliseren.
 2. Voer regelmatig software-updates uit: de schade door aanvallen zoals ransomware kan beperkt blijven als u uw IT-systemen en software up-to-date houdt. Automatische updates van softwareprogramma’s zijn aan te raden.
 3. Installeer antivirussoftware: die waarschuwt u wanneer er een virusbesmetting is. Installeer het op al uw computers, servers en mobiele apparaten en zorg dat de update van het antivirusproduct automatisch verloopt.
 4. Kies sterke wachtwoorden: creëer voor elke toepassing een uniek, sterk wachtwoord. Of maak gebruik van tweestapsverificatie voor belangrijke applicaties: een wachtwoord in combinatie met een invoercode verzonden via sms. Zelfs al heeft iemand uw wachtwoord achterhaald, zonder uw smartphone kan niemand inloggen.
 5. Beheer de toegang tot uw IT-systemen: beperk het aantal administratoraccounts en beveilig ze goed. Internetcriminelen hebben het vooral op die accounts gemunt omdat die volledige toegangsrechten hebben op applicaties, servers, netwerk …
 6. Maak dagelijks back-ups: een dagelijkse back-up van uw belangrijke gegevens is cruciaal. Als u een back-up ‘in de cloud’ maakt, kan die niet stuk of verloren raken. Maakt u toch liever offline backups, bewaar de reservekopie dan op een andere plaats dan de originele gegevens.

De meest voorkomende incidenten

 1. Ransomware: gijzelsoftware die uw computer en/of de bestanden die erop staan versleutelt, bijvoorbeeld via een bestand dat u ontving via e-mail. Mits betaling van losgeld (ransom), vaak in bitcoin of een andere cryptomunt, komen uw gegevens weer vrij. Al is dat allerminst gegarandeerd. De oplichter kan ook nog meer losgeld vragen of uw systemen kunnen toch nog virussen bevatten. Daarom raadt het CCB af om losgeld te betalen.
 2. Phishing: fraudepoging om via e-mail gegevens te bekomen zoals wachtwoord, gebruikersnaam, pin-code … De fraudeur doet zich voor als een betrouwbare bron, bijvoorbeeld uw bank. De valse e-mail ziet er bijna uit als een echte.
 3. CEO-fraude: een medewerker die betalingen mag verrichten, wordt via telefoon of e-mail misleid om een valse factuur te betalen of ongeoorloofd geld van de bedrijfsrekening over te schrijven. De oplichter gaat heel overtuigend te werk en doet zich voor als een hooggeplaatst persoon met veel kennis van de organisatie.

Meer informatie

Het CCB maakt organisaties bewust van cyberdreigingen en geeft praktisch advies om er zich tegen te beschermen. Op zijn website, ccb.belgium.be, vindt u heel wat tools om de digitale gevaren te trotseren.
Wordt u toch het slachtoffer van een cyberaanval, roep dan professionele hulp in om uw gegevens te herstellen. Geef het voorval ook aan bij de politie en CERT.be (het federale Computer Emergency Response Team).

Bron: ‘Cybersecurity- Gids voor de kmo’ – Centre for Cybersecurity Belgium & Cyber Security Coalition

Heb je vragen over verzekeringen voor je bedrijf contacteer KMOVerzekeringen.be

KMOVerzekeringen.be
Putkapelstraat 155
9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)
Tel 09/245 57 95
FSMA / ONR 0464.113.623

www.KMOVerzekeringen.be
info@kmoverzekeringen.be

Lokale contacten

antwerpen@kmoverzekeringen.be
brugge@kmoverzekeringen.be
gent@kmoverzekeringen.be
leuven@kmoverzekeringen.be
hasselt@kmoverzekeringen.be

Waarom een bedrijfsverzekering voor KMO’s, starters en freelancers zo belangrijk is?

Wat is een bedrijfsverzekering?

Een bedrijfsverzekering of beroepsverzekering is een verzekeringscontract dat door een onderneming wordt gesloten in het kader van de uitoefening van haar activiteit. Het belangrijkste doel ervan is de onderneming te beschermen tegen de mogelijke gevolgen van gebeurtenissen die een negatieve invloed kunnen hebben op de goede werking ervan.

Omdat ondernemers zich steeds meer zorgen maken over de bescherming van hun activiteiten tegen gevaren waarop zij geen vat hebben, vallen beroepsverzekeringen in de categorie van besluiten die deel uitmaken van een toekomstgericht risicobeheer in het bedrijfsleven. Een voorbeeld hiervan is de bedrijfsschadeverzekering, die een bedrijf dekt tegen risico’s waaraan zijn kantoren of bedrijfsruimten kunnen worden blootgesteld.

Waarom een bedrijfsverzekering afsluiten?

Een bedrijfsverzekering beschermt een onderneming, haar activa, haar bestuurders en haar werknemers.

Verzekering ter bescherming van de onderneming en haar activa

Als rechtspersoon moet een bedrijf zorgen voor vergoeding van de schade die het aan een derde toebrengt. Deze laatste kan de een klant, een leverancier, een vereniging, een werknemer of anderen zijn. Zo wordt de wettelijke aansprakelijkheid van de onderneming ingeroepen en moet zij de aangerichte schade vergoeden.

De activa van de onderneming moeten verzekerd worden, want ze kunnen beschadigd, gestolen of defect raken. De verzekering dekt dan de kosten door schadevergoeding om de verliezen te beperken. Alle verliezen die het bedrijf kunnen treffen, kunnen gemakkelijk worden hersteld.

Verzekering ter bescherming van managers en werknemers

Voor de bedrijfsleiders, vooral in het geval van KMO’s, starters of freelancers, kan zelfs een tijdelijke arbeidsongeschiktheid ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf. Met andere woorden, als een manager een sleutelrol speelt in het bedrijf, kan zijn of haar afwezigheid leiden tot inkomensverlies. Daarom is het afsluiten van een bedrijfsverzekering de oplossing voor het omgaan met hachelijke situaties. Bovendien kunnen sommige managers voor de oprichting van hun bedrijf een rechtsvorm hebben gekozen die een fusie tussen persoonlijk en professioneel vermogen mogelijk maakt. Bij een fout die kan leiden tot beslaglegging op deze activa, kan een goede beroepsverzekering de kosten van de schade dekken en zo voorkomen dat persoonlijke activa worden gebruikt om deze kosten te dekken.
Wat de bescherming van de werknemers betreft, worden zij blootgesteld aan gevaren op het werk die hun lichamelijke en morele integriteit kunnen aantasten, zoals ongevallen en ziekten. Ook bestaat de kans dat zij fouten maken of ziek zijn, wat het bedrijf zou schaden. Een professionele verzekering voor deze verschillende situaties maakt het mogelijk eventuele schade te herstellen.

De voornaamste soorten bedrijfsverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten bedrijfsverzekeringen waarmee bedrijven, ongeacht hun aard, diverse situaties met een gerust hart tegemoet kunnen treden.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Zoals de naam aangeeft, is dit een verzekeringspolis die de onderneming beschermt bij haar burgerlijke aansprakelijkheid. Ook bekend als beroepsaansprakelijkheid, beschermt het bedrijf in geval van lichamelijke, materiële of immateriële schade aan een derde als gevolg van zijn diensten. Het bedrijf is gedekt in geval van :

 • Beroepsfouten;
 • Niet-conform product;
 • Inbreuk op intellectuele eigendom;
 • Wangedrag van werknemers;
 • Schending van de privacy ;
 • Het hacken van een website…

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor bepaalde beroepsgroepen waarvan het werk is gereglementeerd: notarissen, advocaten, artsen, registeraccountants, bouwkundigen, enz. Zelfs voor bedrijven die niet wettelijk verplicht zijn een dergelijke verzekering af te sluiten, is het echter nog steeds zeer aan te bevelen.

Multirisicoverzekering (brandverzekering) voor professionals

Dit is vooral bedoeld voor elke onderneming die kantoren heeft voor de uitoefening van haar activiteiten, aangezien het de lokalen en professionele eigendommen dekt. Zo zal alles gedekt zijn in geval van :

 • waterschade;
 • vuur;
 • natuurrampen ;
 • instorting van het gebouw;
 • glasbreukv
 • vandalisme;
 • diefstal;
 • alle computer risico’s;
 • machinebreuk;Multi-risk beroepsverzekeringscontracten zijn flexibel, wat betekent dat u verschillende opties kunt toevoegen om verschillende risico’s te dekken.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering kan worden opgenomen in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De operationele aansprakelijkheidsverzekering (OLI) treedt echter in werking wanneer de schade wordt veroorzaakt in het kader van de dagelijkse bedrijfsvoering, zonder dat deze verband houdt met de uitvoering van de activiteiten. Als bijvoorbeeld een klant van uw trap valt en gewond raakt, of als u tijdens een vergadering de computerapparatuur van een leverancier laat vallen, dekt deze verzekering de schadevergoeding. Het dekt dus de risico’s van het dagelijks leven in een bedrijfssituatie.

Ziektekostenverzekering

Dit is een verzekering die het mogelijk maakt het inkomen op peil te houden bij een ongeval, ziekte of ziekenhuisopname waardoor men niet kan werken. Voor een manager van een KMO, een startende onderneming of een freelancer kan een situatie die tijd van het werk wegneemt inderdaad ingewikkeld zijn. Bij een voorzorgsverzekering voor ziektekosten worden dagvergoedingen verstrekt om de situatie het hoofd te bieden. Dit type verzekering leidt ook tot de uitkering van een vast bedrag aan de nabestaanden in geval van overlijden van de betrokkene.

Arbeidsongevallenverzekering

De arbeidsongevallenverzekering vergoedt werknemers uit de privésector voor de gevolgen van een ongeval op het werk of op de weg van en naar het werk.

Elke werkgever in België is wettelijk verplicht een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten voor zijn werknemers die onderworpen zijn aan RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid), maar ook voor bijvoorbeeld jobstudenten die niet aan RSZ onderworpen zijn.

Wanneer u gaat bouwen of verbouwen, dan doet u er best aan een polis alle bouwplaatsrisico’s te nemen. Werkt u met een aannemer, dan is deze verzekerd voor zijn werf. Maar is hij voldoende verzekerd, is schade aan woning van uw geburen meeverzekerd?

Als bouwheer bent u de enige aansprakelijke voor schade bij uw buren. Met een goede ABR polis hoeft men niet te wachten wie er aansprakelijk is of wie er uiteindelijk moet opdraaien voor de kosten. Discussies hierover gebeuren achteraf wel tussen verzekeraars onderling, ondertussen zijn de slachtoffers reeds vergoed.

 • U krijgt een vergoeding voor alle schade aan uw bouwwerk: storm, brand, diefstal,…
 • Vergoeding van alle materiële schade.
 • Bescherming tegen burenhinder veroorzaakt door werkzaamheden op uw werf.
 • Iedereen die deelneemt aan de werf is verzekerd.

 

Heb je vragen over verzekeringen voor je bedrijf contacteer KMOVerzekeringen.be

KMOVerzekeringen.be
Putkapelstraat 155
9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)
Tel 09/245 57 95
FSMA / ONR 0464.113.623

www.KMOVerzekeringen.be
info@kmoverzekeringen.be

Lokale contacten

antwerpen@kmoverzekeringen.be
brugge@kmoverzekeringen.be
gent@kmoverzekeringen.be
leuven@kmoverzekeringen.be
hasselt@kmoverzekeringen.be

online marketing succesvol

Van nauwelijks vindbaar naar een succesvolle onderneming

Ik kom vaak in contact met ondernemers welke het moeilijk hebben om nieuwe klanten te vinden. Veelal ligt de oorzaak in het te veel vasthouden aan aan klassieke advertentiemethoden. De meeste ondernemers hebben wel een website maar in veel gevallen wordt deze niet optimaal benut of heeft de website helemaal geen meerwaarde voor de onderneming.Nochtans is het de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden om op een ruime manier aanwezig te zijn op het internet. Dat ondervinden mijn klanten dagelijks.

Eén van mijn klanten is een zwembadbouwer welke door onze nauwe samenwerking is uitgegroeid van installateur van zwembaden naar fabrikant met een eigen productielijn … met een overvloed aan werk. We bekijken hieronder even wat het voor hem betekent om op een juiste manier met de juiste mix van digitale marketing om te gaan.

gevonden worden in Google

Gevonden worden in Google is van onschatbare waarde

Hij had een website die het niet goed deed in Google. Om het gebrek aan bezoekers op te vangen, plaatste hij zelf betalende advertenties bij Google Adwords, voor een behoorlijk hoog budget. Alleen was ook de manier waarop deze advertenties waren opgezet niet echt de juiste.

Hij moest bovendien aan peperdure beurzen deelnemen en adverteren in glossy tijdschriften, waarvan je ook even moet slikken als je de prijs van een advertentie verneemt, om voldoende nieuwe klanten te werven. Maar ook deze traditionele reclame werkte maar nauwelijks. Dan nam hij maar een verkoper in dienst, in de hoop dat die voldoende nieuwe klanten zou vinden …

De klant had dus niet één maar drie problemen door zijn aanpak:

 1. Hij had een website laten bouwen welke niet gevonden werd in Google waardoor hij nog meer geld moest uitgeven aan Adwords-advertenties.
 2. Zijn Adwords-advertenties kostten hem handenvol geld en leverden in verhouding niet het gewenste resultaat omdat de manier waarop de advertenties waren opgezet, volkomen verkeerd waren.
 3. Hij investeerde nog steeds een behoorlijk bedrag aan traditionele reclame welke ook nauwelijks iets opbracht.

Traditionele reclame werkt nauwelijks nog. Mijn klanten daarentegen groeien systematisch door een consequente aanwezigheid op het internet.

Een aantal jaren geleden contacteerde hij me met de vraag om zijn website te optimaliseren voor Google. Ik bouwde voor hem een nieuwe, Google-vriendelijke website, met geoptimaliseerde teksten en sprekende foto’s. Er werd bovendien veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid en de juiste call-to-actions.

De website was behoorlijk snel vindbaar in Google en stond al gauw op pagina 1 met voor hem belangrijke trefwoorden. Hierdoor kon hij zijn advertentiebudget bij Google Adwords gaan afbouwen tot wanneer we enkel nog adverteerden op het moeilijk te optimaliseren trefwoord ‘zwembaden’.

Maar door ook de manier van adverteren aan te passen en te optimaliseren werden zijn Google Adwords-advertenties ook een stuk rendabeler en haalde de klant meer resultaat uit hetzelfde budget. Dat budget werd ook anders gespreid. In de kalme winterperiode werd het budget on hold gezet om in de lente voluit te kunnen adverteren. Na deze eenvoudige ingreep verhoogde de ROI nogmaals vrij spectaculair.

 

hogere posities in Google door te bloggen

 

Facebook correct gebruiken

Een tijdje later ontdekte hij Facebook. Net als de meeste ondernemers was hij zich niet bewust van de manier waarop hij dit nieuwe medium kon inzetten voor zijn onderneming. En hier wil ik toch even een kanttekening bij maken: veel ondernemers denken dat een Facebook-pagina een website vervangt. Niets is minder waar. Je bent ten eerste veel te veel afhankelijk van de grillen van Facebook. De dag dat Facebook besluit om op een totaal andere manier met jouw pagina om te gaan, ben je je business kwijt.

Facebook is geen business. Het hebben van een Facebook-pagina is geen business.

Ik heb mijn klant gewezen op de enorme mogelijkheden van Facebook, mits je er op de juiste manier mee omgaat. Je spreekt er ook een totaal andere doelgroep mee aan. In plaats van te wachten tot mensen jou vinden, ga je zelf potentiële klanten bewust maken van jouw producten en diensten.

Ik kreeg carte blanche en door op de juiste manier te adverteren met Facebook overstegen de resultaten algauw de verwachtingen op een spectaculaire manier. De klant startte afgelopen jaar zijn eigen productielijn en maakt momenteel plannen voor een tweede productielijn om zijn capaciteit te verhogen. Als je Facebook op de verkeerde manier gebruikt kan het als een bodemloze put aanvoelen waar je honderden zo niet duizenden euro’s in kunt gooien maar waar niks van lijkt terug te komen (laat staan met extra winst). Bij mijn klant gebruiken we verschillende soorten advertenties, met elk hun specifieke doel voor ogen en met een spectaculair resultaat. We kunnen het ook gaan opschalen zodra hij klaar is met zijn tweede productielijn.

Bij elke stap blijft de website van de klant het centrale punt. De andere kanalen helpen om zijn aanwezigheid op het internet te versterken, maar alle communicatie, call-to-actions, landingspagina’s, nieuwsberichten, inschrijfformulieren, … worden steeds op zijn website aangemaakt en beheerd.

Andere vormen van digitale marketing

De klant uit dit voorbeeld gebruikt slechts een aantal technieken om zijn bedrijf op het internet in de kijker te zetten. Deze technieken werken voor hem en hebben zijn onderneming spectaculair doen groeien. Maar hij moet het werk ook nog aankunnen. Het voorbeeld toont wel aan dat door op een doordachte manier om te gaan met een Google-vriendelijke website en goed uit te kijken hoe je je aanwezigheid op het internet kan versterken, je snel resultaten boekt en je een hoop voorsprong neemt op je concurrenten.

Bij elke klant staat steeds de website voorop en het eerste waar aan gewerkt wordt is de Google-vriendelijkheid. Het vraagt het meeste inspanning maar het is op langere termijn de meest rendabele techniek. Je krijgt immers een stroom aan gratis bezoekers uit de natuurlijke zoekresultaten van Google.

Je website is de basis, het hartje van je onderneming. Al de rest is marketing.

Wat ook bijzonder goed werkt is het verzenden van e-mailcampagnes. Niet zomaar pure reclamemails die algauw als spam gecatalogeerd worden. Wel waardevolle inhoud waarmee je je klant informeert, hij jouw bedrijf leert kennen en waarmee je je geloofwaardigheid en je expertise bij potentiële klanten in de kijker zet. Ook hier kan je combineren met sociale media en met je website. Eén van mijn klanten vertelde me ooit: “Hoe meer e-mails ik verstuur, hoe meer ik verkoop.” Zo simpel kan het zijn.

Maar je moet het wel op de juiste manier doen. Ik zie het als volgt… Je hebt een aantal opties:

1) Je doet niks. Je weet dat er een betere manier is maar je gaat gewoon door op je oude vertrouwde manier en blijft dezelfde resultaten behalen als altijd. Je blijft worstelen met je website en doet allerlei pogingen om met sociale media om te gaan. Maar uiteindelijk verlies je de strijd.

2) Je gaat op zoek naar een marketing bureau die jouw online marketing op gaat zetten. Ik wens je veel succes in België en Nederland, aangezien de marketing bureau’s hier ENORM achterlopen op de materie. Als je dan toch een bureau vindt dat dit op een efficiënte manier voor mekaar krijgt, is het niet gek dat daar een prijskaartje aanhangt van meer dan €20.000 (als ze het überhaupt al snappen). Maar als dat je ding is, go for it.

3) Je gaat het zelf uitvissen. Je gaat een enorme berg tijd verliezen en fouten maken die ik allemaal al eens gemaakt heb. En vergis je niet… ik ben al meer dan 10 jaar bezig met online marketing en ik heb heel wat leergeld betaald om te weten wat wel werkt en wat niet werkt. Het was met vallen en opstaan, blijven zoeken en testen wat de beste manieren zijn om resultaten te behalen.

Of je kan gaan leren van iemand die meer dan 10 jaar ervaring heeft en die weet wat werkt en vooral, wat niet werkt.

Ik wil je alvast op weg helpen. Download hieronder het gratis e-book met 5 Online Marketing Strategieën om elke dag kwalitatieve leads te krijgen. Ze maken het verschil tussen een onderneming die blijven ploeteren … en ondernemingen die 24/24 uur nieuwe prospects en nieuwe klanten binnenhalen dankzij het internet.

slider op website

Sliders hebben meer nadelen dan voordelen. Verwijder ze van je website.

Ik heb nooit echt van sliders gehouden en ik hou er nog steeds niet van. Ik heb soms een klant die erop staat om een slider te gebruiken. Maar realiseer je alsjeblief dat je een feature gebruikt die geen enkele meerwaarde heeft voor SEO. Een feature die bovendien je website vertraagt door de extra scripts die geladen worden. En het belet bezoekers om de essentie (je inhoud) van je website onmiddellijk te kunnen lezen. Hoogst waarschijnlijk vermindert het zelfs de conversie van je website. Weg ermee dus.

SEO-experts en conversie-experts zijn het er beiden over eens dat in 99% van de gevallen een slider weining bijdraagt tot de website. Veel websitebouwers gebruiken echter een website ‘omdat het mooi oogt’. Sommige klanten vinden een website zonder slider oubollig. Ik ben het daar helemaal niet mee eens. Laat het duidelijk zijn: sliders zijn niet ok. Natuurlijk is dat mijn mening en heb jij recht op jouw mening. Maar laat me even uitleggen waarom ik zo tegen sliders ben.

Studies en testen

Het gebeurt niet vaak dat studies het unaniem over iets eens zijn. Maar over sliders zijn ze het blijkbaar met elkaar eens. Ik heb letterlijk geen enkele studie gevonden die stelt dat het een goed idee is om sliders te gebruiken.

Laat ons even de testresultaten bekijken die ik gevonden heb:

 • Slechts 1% klikt daadwerkelijk op een slide. Vaak is het dan enkel op de eerste slide.
 • Sliders brengen mensen in verwarring omdat je meerdere call-to-actions ineens op hen loslaat waar ze wel of net niet in geïnteresseerd zijn.
 • Mensen negeren simpelweg je sliders omdat ze een soort bannerblindheid teweeg brengen.
 • Daardoor krijgen mensen jouw boodschap ook niet door omdat ze de boodschappen in jouw slider als advertenties of promoties beschouwen.
 • Ze vertragen je website, waardoor ze een negatieve impact hebben op je SEO en je conversie.
 • Sliders werken niet altijd even goed op mobiele toestellen.
 • Ze duwen je inhoud naar beneden, wat niet erg slim is, zoals Google reeds in 2012 liet verstaan.

Het is waarschijnlijk efficiënter om slechts één afbeelding te tonen in plaats van alle moeite in een slider te stoppen.

Dit is slechts het topje van de ijsberg. De afgelopen jaren hebben vele studies uitgewezen dat sliders moeten vermeden worden.

Maar… ik moet een slider hebben!

Ah, dan ben je waarschijnlijk een fotograaf. En dan heb je die slider nodig, niet? Fout. Sommige mensen hebben de neiging om zich te gedragen alsof er geen andere manier is om foto’s te tonen. Dat is niet zo. Als je geen slider kan hebben en je bent een fotograaf, zou je dan niet beter overwegen om gewoon geen website te hebben? Natuurlijk niet. Je zou kunnen kijken of er andere opties zijn, zoals het revolutionaire idee om statische foto’s te tonen. Wanneer je bewegende foto’s wil, dan zou je beter een carrièreswitch maken en filmmaker worden.

Serieus, wat mensen dan ook doet denken dat het hebben van bepaalde dingen op je website een goed idee is, gaat mijn verstand vaak te boven. Zoals video’s die automatisch starten heel vervelend zijn, niet? Je kan foto’s ook mooi statisch presenteren zodat bezoekers ze kunnen doorbladeren zoals zij het willen. De foto’s worden hen niet opgedrongen (als ze ze in eerste instantie zelfs al zouden opmerken), ze schenken enkel aandacht aan de foto’s die ze leuk vinden. En geloof me, dat verkoopt veel beter.

Focus

Wat je met een slider eigenlijk zegt is zo ongeveer: “Ik weet echt niet welk product of welke foto ik op mijn hoofdpagina moet zetten, dus zet ik er maar een stuk of 10 op!” Je moet je echt gaan focussen. Als jij niet weet wat te kiezen, hoe moeten je bezoekers en je klanten het dan weten?
Jij zou moeten weten waar je onderneming over gaat en welk product of welke foto het verdient om in de spotlight te staan.

Door te focussen op de juiste (statische) afbeelding of boodschap geef je mensen een veel beter gevoel over jouw onderneming en over jou als persoon dan een slider dat zou doen. En niet in het minste omdat sliders in de meeste gevallen genegeerd worden. Een boodschap die genegeerd wordt, komt meestal niet over (sarcastisch bedoeld).

SEO en conversie

Er is nog een reden waarom ik tegen sliders ben. Sliders duwen simpelweg je inhoud naar beneden. Punt. In werkelijkheid zijn de meeste sliders welke ik tijdens mijn consultancy tegenkom, vaak groot genoeg om een heel scherm te vullen. Dat houdt in dat de inhoud zelf niet zichtbaar is boven de ‘vouw’ van je websitepagina. Dit heeft een negatieve impact op je SEO-inspanningen.

Er zijn verschillende testen waarbij een webpagina afwisselend met en zonder slider werd weergegeven. Bij de versie zonder slider was de conversie keer op keer hoger dan bij de versie met slider. Als je een slider op je website plaatst, krijg je gegarandeerd minder verkopen dan zonder die slider! Als dat je niet kan overtuigen, dan weet ik het ook niet meer.

Combineer deze twee redenen en realiseer je wat een monstruositeit die slider eigenlijk is. Het haalt zowel je posities bij Google als je conversie onderuit!

Mobiele websites en sliders

Het is echt handig om een slider op een mobiele website op te nemen. Hiermee kan je meer inhoud toevoegen aan die pagina, dat kleinere scherm, zonder dat de pagina te lang wordt. Want anders moeten mensen scrollen, toch? Nou, eerlijk gezegd zijn ze dat gewend. Dat is slechts alvast weer een mythe die je kunt vergeten. En het is niet enkel dat. Vaak gaan dingen fout wanneer je een slider op een mobiele website gebruikt. Hieronder vind je enkele valkuilen wanneer je een slider aan je mobiele website toevoegt:

 • Sliders laden vaak dezelfde afbeeldingen als op een desktop computer, welke niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele snelheden en je website om zeep helpen op smartphones of tablet bij 3G of minder.
 • Het zelfde geldt voor sliders die werken met JavaScript. Waarom zou je JavaScript laden voor iets dat mensen als een banner beschouwen en snel overslaan om naar je inhoud te kunnen gaan?
 • Wanneer je slider niet responsive is, verknoeit het meestal de rest van je mobiele website. Dit gebeurt jammer genoeg maar al te vaak.

De conclusie is dat sliders mogelijk meer nadelen hebben dan dat ze waarde toevoegen voor jouw website. Maar de belangrijkste vraag die je jezelf zou moeten stellen wanneer je die slider op je mobiele website gebruikt, zelfs als deze responsief en geoptimaliseerd is, is: heb ik die slider echt nodig? Ik kan me niet voorstellen dat je dat doet.